Θέλω να:
 
 
 
 


Deals365.gr

 
1831-10 ΛΕΠΤΑ.
1831-10 ΛΕΠΤΑ.
 
Λήγει σε:
Η καταχώρηση έχει λήξει!
 
Τελική τιμή:
127,5€
 
Αρχική τιμή:   127,5€
Αριθμός προσφορών:   0
Τύπος καταχώρησης:   ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
 
 
 
Τοποθεσία και αποστολή
 
Τοποθεσία πωλητή:
ΙΩΑΝΝΙΝΑ - Δεν έχει δηλωθεί νομός
 
 
Όροι αποστολής:
Επιβαρύνουν τον αγοραστή
 
 
Έξοδα αποστολής:
Δεν έχουν οριστεί από τον πωλητή
 
 
Τρόποι πληρωμής:
ΟΛΟΙ.
 
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε:
03/03/2007 - 10:56
 
 
Έληξε στις:
15/03/2007 - 13:26
 
 
ID:
7240860
 
 
Κατάσταση:
Μεταχειρισμένο
 
 
 
 
Περιγραφή

Ο Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ (1776-1831) γεννήθηκε στην Κέρκυρα από παλιά αρχοντική οικογένεια.Το 1809 έρχεται σε επαφή με την τσαρική αυλή  και έγινε υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση του τσάρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Α'.Το 1827 ανακηρύσσεται κυβερνήτης της Ελλάδας για επτά χρόνια από την Γ' Εθνοσυνέλευση.

Φθάνοντας τον Ιανουάριο του 1828 η χώρα ήταν σε χαώδη κατάσταση.Η Ελλάδα στην οποία θέλησε να δώσει μορφή κράτους ήταν το Ναύπλιο,τα νησιά του Σαρωνικού,ο Ισθμός και τα Μέγαρα ως την Ελευσίνα.

Στην Πελοπόννησο ήταν ακόμη ο ΙΜΠΡΑΗΜ,στη Στερεά οι Τούρκοι,τα νησιά του Αιγαίου όσα ήταν ελεύθερα,βρίσκονταν στη διάθεση των πειρατών.Και οι ελεύθερες περιοχές μεσα στα ερείπια,ήταν καπετανάτα από τις ισχυρές οικογένειες.

Τα οικονομικά ήταν σε άθλια κατάσταση και όπως ανέφερε ο γραμματέας των οικονομικών "ΕΞΟΧΩΤΑΤΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΩ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΤΑΜΕΙΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ"  

Σε αυτή την τραγική κατάσταση ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ έδωσε μεγάλους αγώνες σε όλους τους τομείς.Ίδρυσε πιστωτικό ίδρυμα και έκοψε το πρώτο Ελληνικό νόμισμα  του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους τον ΦΟΙΝΙΚΑ το οποίο αντικατέστησε το τούρκικο γρόσσι και τα άλλα ξένα νομίσματα που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα.

Ήρθε σε σύγκρουση με τα τοπικά συμφέροντα και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 1831,στα εξώθυρα του Ναού του ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ,στο ΝΑΥΠΛΙΟ δολοφονήθηκε από τον αδερφό και γιο του ΠΕΤΡΟΜΠΕΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ.

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟ EMAIL kongalt@tellas.gr H ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6978 888686 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΜΟΥ!

 
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Θα λαμβάνεις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τις πιο hot δημοπρασίες και πωλήσεις του Emarket.gr