Θέλω να:
 
 
 
 


Deals365.gr

 
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ:ΚΑΡΕΛ ΤΣΑΠΕΚ-ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ:ΚΑΡΕΛ ΤΣΑΠΕΚ-ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
 
Λήγει σε:
Η καταχώρηση έχει λήξει!
 
Τιμή πώλησης:
4,5€
 
Τύπος καταχώρησης:   ΠΩΛΗΣΗ
Αριθμός καταχωρήσεων:   1
 
 
 
Τοποθεσία και αποστολή
 
Τοποθεσία πωλητή:
Αθήνα - Αττικής
 
 
Όροι αποστολής:
Επιβαρύνουν τον αγοραστή
 
 
Έξοδα αποστολής:
2,6€
 
 
Σχόλια σχετικά με την αποστολή:
Αποστολή με ΕΛΤΑ. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον αγοραστή και είναι αυτά που προβλέπονται από τα ισχύοντα τιμολόγια των ΕΛΤΑ, χωρίς παραπάνω επιβαρύνσεις. Ο τρόπος αποστολής (επιστολή, δέμα, αντικαταβολή, συστημένο) συμφωνείται με τον αγοραστή και καθορίζει και το κόστος. Ενδεικτικά κόστη: Δέμα (μέχρι 1kg) 2,6 ευρώ. Περισσότερα kg: επιπλέον 0,5 ευρώ ανα kg-παραλαβή από το ταχυδρομείο. Πολλές αγορές=Μια αποστολή. Η αποστολή γίνεται αμέσως μετά την κατάθεση του συνολικού ποσού (αξία+μεταφορικά) σε λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς. Εναλλακτικά η συναλλαγή μπορεί να γίνει και χέρι με χέρι ( μόνο στο κέντρο της Αθήνας).
 
 
Τρόποι πληρωμής:
ΕΛΤΑ | ΕΛΤΑ Αντικαταβολή | Αντικαταβολή | Κατάθεση σε τράπεζα
 
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε:
04/02/2018 - 23:47
 
 
Έληξε στις:
06/03/2018 - 23:47
 
 
ID:
46882499
 
 
Κατάσταση:
Μεταχειρισμένο
 
 
 
 
Περιγραφή

Εκδόσεις Μέδουσα, Α' Ανατύπωση, Αθήνα 1988. Σελίδες 178.  Πρωτότυπος Τίτλος.Kniha Apokryfu. Μετάφραση: Κώστας Κουντούρης.

Κατάσταση Αντιτύπου: Πάρα Πολύ Καλή. 

------------------------------

Αυτή η απολαυστική συλλογή από βινιέτες δημοσιεύτηκε το 1945, μετά τον θάνατο του συγγραφέα, και είναι να απορεί κανείς γιατί αυτές οι αποκαλυπτικές σκηνές από τη ζωή κλασικών, βιβλικών, λογοτεχνικών αλλά και ιστορικών μορφών παραλείφθηκαν από τα επίσημα βιβλία. Πόσο λογική μοιάζει η αγανάκτηση του Εβραίου φούρναρη για το θαύμα των πέντε άρτων! Πόσο σπαραξικάρδιο είναι το γράμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τον δάσκαλό του τον Αριστοτέλη και η απαίτησή του να τον βοηθήσει να αναγνωριστεί ως θεός! Και πόσο επίκαιρη είναι η επιπολαιότητα με την οποία ο Ομηρικός Θερσίτης κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα!
Δεικτική ειρωνία και λεπτό χιούμορ χρωματίζουν αυτές τις ιστορίες που δεν χαρίζονται ούτε στον Άμλετ, ούτε και στον Ναπολέοντα. Μα ο Τσάπεκ ξέρει να γράφει και με συγκινητική απλότητα, θυμίζοντάς μας πως η λογοτεχνία μπορεί να είναι και ένα χαριτωμένο και διασκεδαστικό παιχνίδι.
 

<οπισθόφυλλο>

----------------------------------------------------

Ο Κάρολ Τσάπεκ γεννήθηκεστις 9 Ιανουαρίου 1890 στο Μάλε Σβατονόβιτσε της ανατολικής Βοημίας. Ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια ακόμα να δημοσιεύει διηγήματα και ποιήματα. Σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Πράγας και μετά την αποφοίτηση του, συνεργάστηκε με τον αδελφό του (ζωγράφο, σκηνογράφο και κριτικό τέχνης, ο οποίος πέθανε το 1945, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν), στη συγγραφή διηγημάτων και θεατρικών. Το 1920, γράφει το έργο "Τα ρομπότ", καθιερώνοντας τη λέξη, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και το 1921, το έργο 'Η ζωή των εντόμων" και κυκλοφορεί τα διηγήματα "Το χρήμα και άλλες ιστορίες". Το 1922, κυκλοφορεί η φανταστική ιστορία "Η φάμπρικα του απόλυτου", και το 1923, το θεατρικό "Υπόθεση Μαρκόπουλος". Το 1924, δημοσιεύει τη φανταστική, επίσης, ιστορία "Κρακατίτ". Το 1927 το δράμα "Αδάμ, ο δημιουργός". Άλλα έργα: Η μυθιστορηματική τριλογία: "Χόρντου-μπαλ" (1933), "Μετέωρο" (1935), "Μια συνηθισμένη ζωή" (1936). Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ο "Πόλεμος με τις σαλαμάνδρες". Το 1937, "Πρώτη ομάδα διάσωσης", "Λευκή μάστιγα" -με το οποίο επιτίθεται στον ολοκληρωτισμό. Το 1938 κυκλοφορούν: "Μάνα", "Δύναμη και δόξα". Ξεκινάει παράλληλα το έργο "Απάτη" που μένει ημιτελές, λόγω του αιφνιδίου θανάτου του, ο οποίος προήλθε εξ αιτίας των προσπαθειών του να αποφύγει τη δίωξη της χιτλερικής Γκεστάπο.

.

 

 
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Θα λαμβάνεις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τις πιο hot δημοπρασίες και πωλήσεις του Emarket.gr