Θέλω να:
 
 
 
 


Deals365.gr

 
Ένα μεταλλικό κέρμα των 500 δραχμών
Ένα μεταλλικό κέρμα των 500 δραχμών
 
Λήγει σε:
Η καταχώρηση έχει λήξει!
 
Τιμή πώλησης:
9€
 
Τύπος καταχώρησης:   ΠΩΛΗΣΗ
Αριθμός καταχωρήσεων:   1
 
 
 
Τοποθεσία και αποστολή
 
Τοποθεσία πωλητή:
ΝΙΚΑΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ
 
 
Όροι αποστολής:
Επιβαρύνουν τον πωλητή
 
 
Έξοδα αποστολής:
ΔΩΡΕΑΝ
 
 
Σχόλια σχετικά με την αποστολή:
Η μόνη χρέωση του πελάτη είναι αν επιθυμεί το παλαιό μεταλικό πεντακοσάρικο να αποσταλεί με αντικαταβολή π.χ των ΕΛ.ΤΑ. είναι 2,30 ευρώ η αντικαταβολή, δηλαδή 9,00 + 2,30 = 11,30 ευρώ.
 
 
Τρόποι πληρωμής:
Μετρητά | ΕΛΤΑ | ΕΛΤΑ Αντικαταβολή | Χέρι με χέρι / Συνάντηση | Κατάθεση σε τράπεζα
 
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε:
10/09/2017 - 17:32
 
 
Έληξε στις:
10/10/2017 - 17:32
 
 
ID:
46030806
 
 
Κατάσταση:
Μεταχειρισμένο
 
 
 
 
Περιγραφή

Πρόκειται για έξι μεταλλικά κέρματα των 500 δραχμών τα οποία απεικονίζουν θέματα εμπνευσμένα από τους Ολυμπιακούς αγώνες Αθήνα 2004.
Το νέο μεταλλικό πεντακοσάρικο είχε παρουσιαστεί στης 13 Νοε. 2000 απο τον τότε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Κο. Λουκά Παπαδήμο καθώς και από τον υφυπουργό οικονομικών Γιώργο Δρύ σε ειδική εκδήλωση στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Πρόκειται για τα τελευταία κέρματα σε δραχμές που τύπωσε η Τράπεζα της Ελλάδος πριν απο την ένταξη της χώρας στην Ο.Ν.Ε, είχε τονίσει κ Κος Παπαδήμος.
Ενώ ο Κος Δρύς είχε πεί οτι αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σειράς νομισματικών εκδόσεων που θα ακολουθούσαν μέχρι και την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Τα έσοδα απο την έκδοση αυτή θα διαθέτονταν για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Η σειρά αποτελείται απο έξι νομίσματα κατασκευασμένα απο κράμα χαλκού και νικέλιου σε αναλογίες 25% & 75% αντίστοιχα.
Η συνολική ποσότητα των κερμάτων ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια τεμάχια (4 εκατ. ανά κέρμα.) Η μια όψη των κερμάτων είναι κοινή και απεικονίζει το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων,
{{Αθήνα 2004}}. Στην δεύτερη όψη απεικονίζονται θέματα που εντάσσονται σε τρείς ενότητες που αφορούν στη διαχρονική εξέλιξη των αγώνων απο την αρχαιότητα εως σήμερα.
Σε κάθε ενότητα περιλαμβάνονται δύο κέρματα έτσι.:
Στην πρώτη ενότητα που αναφέρεται στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ένα κέρμα απεικονίζεται η είσοδος (Κρύπτη.) του σταδίου της Αρχαίας Ολυμπίας και στο δεύτερο ο Ολυμπιονίκης Διαγόρας.
Στην δεύτερη ενότητα που είναι αφιερωμένη στην αναβίωση των αγώνων, το ένα κέρμα απεικονίζει το πορτρέτο του Δημήτρη Βικέλα, προέδρου, και του Βαρόνου Πιέρ ντε Κουμπερντέν, γραμματέα της πρώτης Ολυμπιακής Επιτροπής.
Το δεύτερο κέρμα το οποίο είναι και προς διάθεση απεικονίζει τη Μορφή του Σπύρου Λούη, Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.
Στην τρίτη ενότητα με θέμα τους σύγχρονους αγώνες, το ένα κέρμα φέρει παράσταση της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ενώ στο δεύτερο κέρμα απεικονίζεται αναμνηστικό μετάλιο του 1896 με θέμα την Νίκη, έργο του Νικηφόρου Λύτρα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.:
Πάχος.: 1,98 mm.
Βάρος.: 9,54 mm.
Σύνθεση.: Χαλκός.: 75% Νικέλιο.: 25%
Χαράκτης.: Νικηφόρος Λύτρας.
Περίοδος κοπής.: 2000.
Ποσότητα κοπής.: 4000.000 τμχ.

Πολύ καλή κατάσταση!
Συλλεκτικό νόμισμα!

 
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Θα λαμβάνεις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τις πιο hot δημοπρασίες και πωλήσεις του Emarket.gr