Θέλω να:
 
 
 
 


Deals365.gr

 
Αντί Ειναι το φως στην άκρη του τούνελ ή αλλο τραίνο; 1989 α
Αντί Ειναι το φως στην άκρη του τούνελ ή αλλο τραίνο; 1989 α
 
Λήγει σε:
Η καταχώρηση έχει λήξει!
 
Τιμή πώλησης:
1€
 
Τύπος καταχώρησης:   ΠΩΛΗΣΗ
Αριθμός καταχωρήσεων:   1
 
 
 
Τοποθεσία και αποστολή
 
Τοποθεσία πωλητή:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Μεσσηνίας
 
 
Όροι αποστολής:
Επιβαρύνουν τον αγοραστή
 
 
Έξοδα αποστολής:
1,5€
 
 
Τρόποι πληρωμής:
ΕΛΤΑ | Κατάθεση σε τράπεζα
 
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε:
16/10/2016 - 19:03
 
 
Έληξε στις:
10/11/2016 - 19:02
 
 
ID:
43983060
 
 
Κατάσταση:
Μεταχειρισμένο
 
 
 
 
Περιγραφή

Το Αντί ήταν ελληνικό πολιτικό και πολιτιστικό περιοδικό της Αριστεράς, το οποίο κυκλοφορούσε ανά δεκαπενθήμερο από το 1974 έως το 2008. Ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διευθυντής του περιοδικού ήταν ο αρχιτέκτονας Χρήστος Γ. Παπουτσάκης.

Το πρώτο Αντί κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1972 και περιείχε συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη, άρθρο του Γεώργιου-Αλέξανδου Μαγκάκη για την δημοκρατία, σκίτσα του Μποστ με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι και από πάνω να γράφει «υπέρ Δικτατορίας», μια διαφήμιση με αφίσα του Τσε Γκεβάρα, μια άλλη για βιβλίο του Παντελή Πουλιόπουλου, κ.λπ. Οι αρχές της Χούντας συνέλαβαν τον εκδότη του περιοδικού και δεν επέτρεψαν την έκδοση άλλων τευχών. Το περιοδικό επανακυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1974, αμέσως μετά την κατάρρευση της Δικτατορίας. Γι' αυτό και στο εξώφυλλο όλων των επόμενων τευχών υπήρχε η ένδειξη «Περίοδος Β΄».

Για πολλά χρόνια, ήταν το κύριο μέσο έκφρασης της αριστεράς εκτός του ΚΚΕ αλλά κυρίως της ανανεωτικής της πτέρυγας. Αν και δεν αποτέλεσε ποτέ κομματικό μέσο έκφρασης, εν τούτοις το Αντί σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις τάχθηκε υπέρ του ΚΚΕ Εσωτερικού και των διαδόχων σχημάτων αυτού του κόμματος (Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, κ.λπ.).

Στο Αντί έγραψαν κατά καιρούς πολλοί σημαντικοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί της μεταπολίτευσης, ενώ τις σελίδες του τις διακόσμησαν μερικοί από τους πιο αναγνωρισμένους σκιτσογράφους. Συχνά το Αντί έβγαζε ειδικά τεύχη με αφιερώματα σε πρόσωπα της Τέχνης και των Γραμμάτων, σε τόπους και σε γεγονότα. Μέσα από συνέδρια, φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις, το περιοδικό είχε λάβει σθεναρή θέση σε πολλά ζητήματα, όπως η δημόσια υγεία στην Ελλάδα, η ελεύθερη ραδιοφωνία, η προστασία του ελάχιστου πράσινου της Αθήνας, κ.λπ.

Το 2004, το Αντί εμπλέχθηκε σε δικαστική διαμάχη εξαιτίας ενός ειρωνικού σχολίου που δημοσίευσε το περιοδικό με στόχο τον συλλέκτη έργων Τέχνης Βλάση Φρυσίρα. Η διαμάχη έφτασε στα δικαστήρια και ο ιδιοκτήτης του περιοδικού καταδικάστηκε το 2007 να καταβάλει αποζημίωση στον Φρυσίρα το ποσό των 81.000 ευρώ, γιατί αρνήθηκε να αποκαλύψει τον συντάκτη του σχολίου. Μετά την καταδίκη αυτή, λόγω οικονομικών δυσκολιών, το περιοδικό οδηγήθηκε στο οριστικό κλείσιμο στις 11 Απριλίου του 2008

 
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Θα λαμβάνεις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τις πιο hot δημοπρασίες και πωλήσεις του Emarket.gr