Θέλω να:
 
 
 
 


Deals365.gr

 
ΤΟ ΠΑΡΤΥ (ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ) Δ. Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΙ 1963 α
ΤΟ ΠΑΡΤΥ (ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ) Δ. Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΙ 1963 α
 
Λήγει σε:
Η καταχώρηση έχει λήξει!
 
Τιμή πώλησης:
4€
 
Τύπος καταχώρησης:   ΠΩΛΗΣΗ
Αριθμός καταχωρήσεων:   1
 
 
 
Τοποθεσία και αποστολή
 
Τοποθεσία πωλητή:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Μεσσηνίας
 
 
Όροι αποστολής:
Επιβαρύνουν τον αγοραστή
 
 
Έξοδα αποστολής:
1,5€
 
 
Τρόποι πληρωμής:
Κατάθεση σε τράπεζα
 
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε:
12/10/2016 - 16:28
 
 
Έληξε στις:
30/10/2016 - 16:27
 
 
ID:
43960250
 
 
Κατάσταση:
Μεταχειρισμένο
 
 
 
 
Περιγραφή

ΤΟ ΠΑΡΤΥ (ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ) Δ. Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΙ 1963

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, γνωστός από τα βιβλία του, (στην συλλογή μου έχω τρεις τίτλους, ΤΟ ΠΑΡΤΥ (ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ), ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΓΝΩΜΙΚΩΝ, ΠΑΡΟΙΜΙΑΣΤΗΡΙΟ), είχε εδώ το κατάστημα με τις γραφομηχανές και τις γραμματείς που δακτυλογραφούσαν τα κείμενα που ήθελε ο κόσμος να βγουν σε αντίγραφα. Τα φέιγ βολάν ως μέσον διαφήμισης έπρεπε να έχουν τέλεια εμφάνιση, ώστε να μπαίνει στον κόπο να σκύψει να τα σηκώσει ο ενδιαφερόμενος. Έκανε καλή δουλειά που αναγνωρίστηκε από τα αφεντικά του.
Στρατιώτης υπηρέτησε ως γραφέας στα 1962-1964 επί 18 + 6 μήνες υποχρεωτικής άδειας στην 111 Πτέρυγα Μάχης (Νέα Αγχίαλο Βόλου). Εκπαιδεύτηκε στον Άραξο. Από το 1964 ξεκίνησε τα ταξίδια του έως την συνταξιοδότησή του το 1992, όμως συνέχισε έως το 2001. «Μα το μυαλό μου δεν έπαψε να σκέπτεται τη θάλασσα και να γυρίζει στα λιμάνια της νιότης. Η ομορφιά της ζωής δεν είναι μόνο εδώ, είναι παντού. 

Ο Θεός δεν αδίκησε ούτε τους τόπους ούτε τους χώρους».
Γύρω στα 1970 άνοιξε τυπογραφείο με την συμμετοχή του αδελφού του στην οδό Φρεαττύδος 4. Μετά αγόρασε το ισόγειο διαμέρισμα της Κανάρη 74 και μετέφερε το μαγαζί του, μόνος του πλέον. Κράτησε την όλη επιχείρηση για κάποια χρόνια στην δεκαετία του ’80 και σταμάτησε επειδή τον τράβηξε το κυρίως επάγγελμά του, στα πλοία δηλαδή όπως μου είπε «..τα παράτησα. Διότι το αλάτι της θάλασσας δεν με άφησε·». Ο αδελφός του Λευτέρης (υπήρξε και αθλητής δρομέας του Πειραϊκού Συνδέσμου) άνοιξε δικό του τυπογραφείο, στην οδό Αλκιβιάδου 239-241. Αργότερα το ανέλαβε ο γιος του Γιώργος.

Απέναντι από το «εργαστήριό» του υπήρχε η πίσω μεριά του κινηματογράφου ΑΒΑ ενώ στην γωνία, Σπύρου Λάμπρου, Ιάσωνος και Κανάρη βρίσκεται το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΠΕΙΡΑΪΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ. Ξεκίνησε από τον Βασίλη Αντωνιάδη ως φροντιστήριο στην Κουντουριώτου στα 1995 κι εξελίχθηκε σε δυνατά εκπαιδευτήρια, κεντρική διοίκηση στην Κουντουριώτου 146-148, Κέντρο Προσχολικής Αγωγής στην Άρεως 30, Παλαιό Φάληρο. Στην θέση του ήταν ο κινηματογράφος ΑΥΡΑ. Αντικριστά στην Κανάρη σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες γνωρίζω ότι στεγάζονταν ανεπίσημοι οίκοι ανοχής, χωρίς φώτα, με τις κρυφές, αδηλωτες κοπέλες να γνέφουν τους άντρες διακριτικά. Οι πελάτες που πήγαιναν σε αυτούς αν τους έβλεπε κάποιο γνωστό μάτι χώνονταν στο σινεμά για κάλυψη ή διασκέδαση. Σκηνικό που συνέβαινε και σε γύρω παραλιακές περιοχές, αλλά και σε όλες τις πόλεις - λιμάνια του κόσμου..
Η μικροναυπηγική ήταν το πρώτο καλλιτεχνικό του μέλημα. Συνεχίζει να κόβει λεπτά ξύλα, να βρίσκει εξαρτήματα και να κατασκευάζει μινιατούρες καραβιών.
Ακολουθεί η ζωγραφική με θεματογραφία κάθε λογής, νεκρή φύση, πρόσωπα, τοπία, ζώα. Πολλά κάδρα βρίσκονται κρεμασμένα στο σπίτι του, άλλα είναι σκόρπια εδώ κι εκεί. Φτιάχνει επίσης καλούπια, όπου με ειδικές ουσίες χυτεύει σταυρούς, σχέδια, αντικείμενα. «Σε τίποτα δεν έγινα επαγγελματίας, ασχολήθηκα με πάρα πολλά», είπε.

 
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Θα λαμβάνεις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τις πιο hot δημοπρασίες και πωλήσεις του Emarket.gr