Θέλω να:
 
 
 
 


Deals365.gr

 
ΓΚΑΜΙΑΝΙ Ή ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ ΠΑΡΑΦΟΡΑΣ - ΑΛΦΡΕ ΝΤΕ ΜΥΣΕ
ΓΚΑΜΙΑΝΙ Ή ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ ΠΑΡΑΦΟΡΑΣ - ΑΛΦΡΕ ΝΤΕ ΜΥΣΕ
 
Λήγει σε:
Η καταχώρηση έχει λήξει!
 
Τιμή πώλησης:
7€
 
Τύπος καταχώρησης:   ΠΩΛΗΣΗ
Αριθμός καταχωρήσεων:   1
 
 
 
Τοποθεσία και αποστολή
 
Τοποθεσία πωλητή:
Ακαδημία Πλάτωνος - Αθήνα
 
 
Όροι αποστολής:
Επιβαρύνουν τον αγοραστή
 
 
Έξοδα αποστολής:
3€
 
 
Σχόλια σχετικά με την αποστολή:
Ταχυδρομείο
 
 
Τρόποι πληρωμής:
Paypal | Κατάθεση σε τράπεζα |
 
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε:
09/10/2016 - 19:46
 
 
Έληξε στις:
08/11/2016 - 19:46
 
 
ID:
43939444
 
 
Κατάσταση:
Μεταχειρισμένο
 
 
 
 
Περιγραφή

Το βιβλίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση 

Εκδόσεις ΑΓΡΑ

 

***Αν αγοράσετε περισσότερα προϊόντα ανάλογα προσαρμόζονται (μειώνονται) και τα έξοδα αποστολής καθώς θα γίνει μία αποστολή. Δείτε και τις υπόλοιπες προσφορές μου.*** 

------------------------------------------------ 
Περιγραφή 
Η Γκαμιανί αποτελεί το πιο διάσημο και πολυδιαβασμένο ερωτικό γαλλικό κείμενο καθ' όλο τον 19ο αιώνα. Συνιστά ένα μικρό αριστούργημα της ερωτικής πεζογραφίας. Ο έκλυτος ερωτικός βίος του Αλφρέ ντε Μυσσέ, η ακόλαστη ζωή του, ο δονζουανικός του χαρακτήρας, το αριστοκρατικό του πνεύμα, ο σαπφισμός της Γεωργίας Σάνδη, του ενέπνευσαν την πορνογραφική και θανάσιμη ιστορία της κόμισσας Γκαμιανί. Κατέχει τα μεγαλύτερα ποσοστά στις παράνομες εκδόσεις από την εποχή της δημοσίευσής της, το 1833, έως και τα χρόνια του 1930. Αυτό το επιβλητικό φρενήρες μυθιστόρημα, απίστευτης για την εποχή του τόλμης, προαναγγέλλει, χάρη στη στενή διασύνδεση του ερωτισμού με τον θάνατο, τον Ζωρζ Μπατάιγ. Εξάλλου, ο Μυσσέ παραμένει ο μοναδικός ερωτογράφος συγγραφέας του γαλλικού ρομαντισμού. 

Το κείμενο συνοδεύεται από τις 12 περίφημες γκραβούρες που χάραξε για την πρώτη έκδοση ο Devιria, ένας από τους σπουδαιότερους χαράκτες του 19ου αιώνα και δη ερωτικών θεμάτων. 
Για την ελληνική έκδοση χρησιμοποιήθηκε ένα σπάνιο συλλεκτικό βιβλιοφιλικό αντίτυπο με τις γκραβούρες από την προσωπική βιβλιοθήκη του Ανδρέα Εμπειρίκου. 

Το κείμενο το πλαισιώνουν ένας σύντομος πρόλογος του Jean-Jacques Pauvert, του σημαντικότερου εκδότη ερωτικής λογοτεχνίας στη Γαλλία από το 1947 μέχρι τις μέρες μας, δύο μελέτες του Simon Jeune, του πιο έγκυρου μελετητή του έργου του Αλφρέ ντε Μυσσέ, κι ένα κείμενο του J.-K. Huysmans, περίφημου συγγραφέα του τέλους του 19ου αιώνα. Η μετάφραση του Ανδρέα Στάικου αποδίδει με μεγάλη λεπτότητα τις αποχρώσεις του ακραίου λόγου του ευαίσθητου συγγραφέα.

 
 
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Θα λαμβάνεις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τις πιο hot δημοπρασίες και πωλήσεις του Emarket.gr