Θέλω να:
 
 
 
 


Deals365.gr

 
Πανέμορφη πορσελ. Τσεχοσλοβάκικης εισαγωγής Ηaas & Czjzek 1792 Schlaggenwald
Πανέμορφη πορσελ. Τσεχοσλοβάκικης εισαγωγής Ηaas & Czjzek 1792 Schlaggenwald
 
Λήγει σε:
Η καταχώρηση έχει λήξει!
 
Τιμή πώλησης:
55€
 
Τύπος καταχώρησης:   ΠΩΛΗΣΗ
Αριθμός καταχωρήσεων:   1
 
 
 
Τοποθεσία και αποστολή
 
Τοποθεσία πωλητή:
ΝΙΚΑΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ
 
 
Όροι αποστολής:
Επιβαρύνουν τον πωλητή
 
 
Έξοδα αποστολής:
ΔΩΡΕΑΝ
 
 
Σχόλια σχετικά με την αποστολή:
Τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν προς όλες τις περιοχές της Ελλάδος.
 
 
Τρόποι πληρωμής:
Μετρητά | ΕΛΤΑ | ΕΛΤΑ Αντικαταβολή | Χέρι με χέρι / Συνάντηση | Κατάθεση σε τράπεζα
 
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε:
01/10/2016 - 20:00
 
 
Έληξε στις:
31/10/2016 - 20:00
 
 
ID:
43891023
 
 
Κατάσταση:
Μεταχειρισμένο
 
 
 
 
Περιγραφή

Πρόκειται για μια πανέμορφη πορσελάνινη σαλτσιέρα παλαιάς Τσεχοσλοβάκικης εισαγωγής και συγκεκριμένα απο την υψηλής ποιότητας επώνυμης πορσελάνης και μιας εκ΄των κορυφαίων της πάλε Τσεχοσλοβακίας Haas & Czjzek 1792 Schlaggenwald - Chechoslovakia.
Το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελείται απο διπλή ενσωματωμένη πρόταση πορσελάνης της σαλτσιέρας και του πιάτου της.
Όπως προανέφερα υψηλή ποιότητα πορσελάνης αλλά και υψηλή ποιότητα στον σχηματισμό του σκεύους αλλά και στην σχεδίαση της, το σκεύος της σαλτσιέρας αλλά και το ενσωματωμένο πιάτο της είναι φιλοτεχνημένο με όμοιες σχεδιάσεις μπουκέτων τριαντάφυλλων ενώ στις κορυφές του πιάτου υπάρχουν δύο συνθέσεις μικρών πολύχρωμων λουλουδιών.
Επίσης σε όλες τις κορυφές του σκεύους υπάρχει σχεδίαση έντονης αριστοκρατικής χρυσής ρίγας, ενώ στα πλευρά της σαλτσιέρας υπάρχουν υπάρχουν δύο πανέμορφες πορσελάνινες λαβές.
Πρίν κλείσω με την περιγραφή αυτού του μικρού πορσελάνινου κοσμήματος θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για την ποιότητα του κομματιού που σας κέρδισε την προσοχή μέσα απο την πορεία στο χρόνο της συγκεκριμένης εταιρείας.
Το εργοστάσιο της συγκεκριμένης εταιρείας ξεκίνησε με έδρα το Slavkov το 1792.
Ξεκίνησε με πρώτη ύλη απο τα αυτοκρατορικά ορυχεία εξώρυξης ασημιού και κασίτερου ιδρυτής του εργοστασίου υπήρξε ο Johan Georg Paulus με την επωνυμία Porzellan Fabrik Der.
Μετά απο πολλά χρόνια ανεπιτυχής παραγωγής πορσελάνης το εργοστάσιο πωλήθηκε στην Luise Sophia Greiner, η παραγωγή πορσελάνης παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, το σημείο καμπής όμως ήρθε όταν ανέλαβε ο γιός της Johan Georg Lippert 1803.
Επίσης με την αύξηση της παραγωγής έπαιξε σπουδαίο ρόλο και ως μέτοχος του εργοστασίου του Κόμη Kolowrat, κατά την συγεκριμμένη περίοδο το εργοστάσιο απασχολεί 21 άτομα, το εργοστάσιο βιώνει μια έκρηξη ανάπτυξης το 1819 όπου πολλά πορσελάνινα εκθέματα πήγαν σε πολλές εκθέσεις με ανάλογες βραβεύσεις.
Μετά το θάνατο του Wenzel Haas ο γιός του August Haas γίνεται μέτοχος.
Το έτος 1836 τα περιουσιακά στοιχεία του εργοστασίου πορσελάνης εκτιμούνται στα 200,000 φιορίνια ενώ απασχολούσε 250 άτομα προσωπικό.
Μετά το θάνατο του C. Lippert 1843 το μερίδιο απο την επιχείρηση το κληρονομεί η κόρη του Emilia και ο γιός του Johan Mohling. Το μερίδιο τους το πουλάνε στον August Haas έναντι 140,000 χρυσών νομισμάτων. Έτσι γίνεται πλέον και ο μοναδικός ιδιοκτήτης του εργοστασίου πορσελάνης, το 1857 ο August Haas απασχολεί στην επιχείρηση και τον ανηψιό του Johann Baptist Czjzek.
Μετά το θάνατο του August Haas το εργοστάσιο το αναλαμβάνει ο Georg Haas μαζί με τον B. Czjzek η έδρα πλέον έχει αλλάξει βρίσκεται στο Chodov και απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους.
Το 1908 προς τιμήν της 60ης επετείου της βασιλείας του Αυτοκράτορα Franz Joseph I, οι δύο ιδιοκτήτες του εργοστασίου τέθηκαν στο σώμα των ευπατρίδων με τον τίτλο Baron Georg Haas of Hassfeld και J.B. Czjzek Adler of Smidaich.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο πορσελάνης ίδρυσε μαζί με το εργοστάσιο υψηλής ποιότητας κρυστάλων BOHEMIA ένα ταμείο για την χορήγηση επιδομάτων γα ανάπηρους και χήρες των εργοστασίων τους.
Ο Georg Haas πεθαίνει το 1914 και το μερίδιο του πηγαίνει στη σύζυγο του Olga, επίσης το ποσοστό του J.B. Czjzek πηγαίνει το 1923 στο γιό του Felix ο οποίος ζεί στην Βιέννη.
Κατά την περίοδο 1924 - 1929 η παραγωγή κατά μήνα έφτασε τους 200 τόνους πορσελάνης.
Το 1930 η ανώνυμη εταιρεία Haas & Czjzek σχηματίζεται με κεφάλαιο 15 εκατομμύρια κορώνες.
Την περίοδο 1931 - 1935 υπαρχει μεγάλη πτώση στης πωλήσεις και επέλθεται οικονομική κρίση, στην συνέχεια φαίνονται σημάδια ανάκαμψης όμως το 1937 λίγο πρίν την έναρξη του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου το εργοστάσιο κάηκε.
Το 1941 η εταρεία εσπασε σε πολλά κομμάτια χωρίς κάποιος να έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, η εταιρεία απασχολεί 390 εργαζόμενους.
Το 1942 η Olga Haas πεθαίνει και ο γιός της Georg Haas ο νεότερος αυτοκτονεί το 1945.
Στης 24 Οκτωβρίου του 1945 το εργοστάσιο μέσω διατάγματος εθνικοποιείται.
Στης 7 Ιανουαρίου 1988 ήταν στην αρχική του έδρα στο Slavkov όπου λειτουργούσε υπό το καθεστώς της Λαϊκής Karlovarsky porcelan.
Στην 200 επέτειο του εργοστάσιου πορσελάνης Slaggenwalder ανακηρύχθηκε πολιτιστικό μνημείο.
Τώρα η εταρεία Haas & Czjzek είναι και πάλι ανεξάρτητη και τα προϊόντα της πωλούνται κάτω απο το παραδοσιακό εμπορικό σήμα.

Άριστη ποιότητα πορσελάνης!
Υπέροχο κομμάτι!
Αριστη κατάσταση!

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.:
Ύψος.: 12 εκ.
Πλάτος.: 15 εκ.
Μήκος.: 27 εκ.

 
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Θα λαμβάνεις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τις πιο hot δημοπρασίες και πωλήσεις του Emarket.gr