Θέλω να:
 
 
 
 


Deals365.gr

 
Silver Maple Leaf 31.1 g .9999 2010 UNC
Silver Maple Leaf 31.1 g .9999 2010 UNC
 
Λήγει σε:
Η καταχώρηση έχει λήξει!
 
Τιμή πώλησης:
16,5€
 
Τύπος καταχώρησης:   ΠΩΛΗΣΗ
Αριθμός καταχωρήσεων:   39
Πωληθέντα:   2 (Δείτε το ιστορικό)
 
 
 
Τοποθεσία και αποστολή
 
Τοποθεσία πωλητή:
ΑΘΗΝΑ - ΑΤΤΙΚΗ
 
 
Όροι αποστολής:
Επιβαρύνουν τον αγοραστή
 
 
Έξοδα αποστολής:
3€
 
 
Τρόποι πληρωμής:
Paypal | Αντικαταβολή | ΕΛΤΑ | ΕΛΤΑ Αντικαταβολή | Μετρητά | Παραλαβή | Χέρι με χέρι / Συνάντηση |
 
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε:
31/12/2009 - 05:16
 
 
Έληξε στις:
15/01/2010 - 05:16
 
 
ID:
19233941
 
 
Κατάσταση:
Μεταχειρισμένο
 
 
 
 
Περιγραφή

Είναι μοναδικά νομίσματα στον κόσμο τόσο μεγάλης καθαρότητας σε ασήμι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ιατρικούς σκοπούς (για το λόγω αυτό είναι ένα ασφαλές λιμάνι για τη διαφύλαξη και πολλαπλασιασμό των χρημάτων σας). Επίσης, μπορεί να αποτελέσουν ένα ωραίο δώρο διαρκείας, η αξία του οποίου θα ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο.

Επειδή τα νομίσματα αυτά είναι επενδυτικά και όχι συλλεκτικά (βγαίνουν κατά εκατομμύρια κάθε χρόνο), συσκευάζονται στο νομισματοκοπείο που κόβονται με γυμνό χέρι, οπότε ενδέχεται να έχουν πάνω στην επιφάνειά τους κάποιες κηλίδες (που καμιά φορά τις έχουν ακόμα και τα συλλεκτικά νομίσματα) και δαχτυλιές, χτυπήματα όμως δεν έχουν.

Τα νομίσματα μπορείτε να τα παραλάβετε περίπου μετά από μια βδομάδα σ’ οποιαδήποτε στάση του metro ή του Ηλεκτρικού στην Αθήνα με την επίδειξη νόμιμης απόδειξης αγοράς, αλλιώς θα αποσταλούν με αντικαταβολή ΕΛΤΑ με 3-8€ επιπλέον (αναλόγως ποσότητας). Όσοι προχωρήσουν στην αγορά, θα λάβουν πλήρη έκδοση του παρακάτω άρθρου.

Αποκάλυψης Ασημιού – Συνοπτική Έκδοση


            Πιστεύω αρκετοί από σας κάποια στιγμή της ζωής σας είχατε αμφισβητήσει το ισχύον οικονομικό σύστημα, κ’ αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο, αφού εδώ και καιρό όλες οι χώρες του κόσμου υποφέρουν από πληθωρισμούς των εθνικών τους νομισμάτων, τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές σε φυσικά αγαθά, χαμηλούς μισθούς και τη δυσκολία εύρεσης εργασίας. Ειδικά λόγω των πληθωρισμών, οι ελάχιστες οικονομίες που οι άνθρωποι αποταμιεύουν στην άκρη κινδυνεύουν να χαθούν σε μια στιγμή, επειδή τα χαρτονομίσματα από μόνα τους δεν έχουν καμία αξία, ας θυμηθούμε μόνο τον υπερπληθωρισμό που είχε υποστεί το ρούβλι μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης – η αξία του έπεσε κατά 3 600 φορές, δηλαδή τη μια μέρα κάποιος που είχε 100 000 ρούβλια μπορούσε ν’ αγοράσει πέντε καλά διαμερίσματα ή σπίτια και την άλλη το ποσό αυτό ίσα που του έφτανε για ν’ αγοράσει 100 ψωμιά. Τώρα από έναν υπερπληθωρισμό κινδυνεύει η Αμερική…
            Πως μπορεί κάποιος να γλυτώσει τις οικονομίες του από τους συνεχές πληθωρισμούς, ώστε, όταν βγει στη σύνταξη, τα λεφτά του να έχουν διατηρήσει πλήρως την αξία τους; Οι μίζεροι τόκοι που προσφέρουν οι τράπεζες για να μπορούν να διαχειρίζονται τα λεφτά σας δεν καλύπτουν καν τους ετήσιους πληθωρισμούς, δηλαδή η αξία των χρημάτων σας αργά αλλά σταθερά εξατμίζεται, ενώ στην περίπτωση μιας παγκόσμιας ή εθνικής οικονομικής κρίσης, η φύλαξη των χρημάτων σε λογαριασμούς της όποιας τράπεζας είναι ένας σίγουρος τρόπος να τα χάσετε. Ο μόνος τρόπος να προστατέψετε τις οικονομίες σας είναι να τις επενδύσετε σωστά, το θέμα είναι σε τι να τις επενδύσετε. Άμα παίξετε τα λεφτά σας σε χρηματιστήριο ή αγοράσετε μ’ αυτά τις όποιες μετοχές, πιθανότερο είναι να τα χάσετε πιο γρήγορα, απ’ ό, τι αν θα σας τα έτρωγε ο πληθωρισμός. Με ποιο τρόπο λοιπόν μπορείτε να προστατέψετε τις οικονομίες σας;
            Έχετε ακούσει την έκφραση, ότι όλο το ευφυές είναι απλό, αλλά μερικές φορές περνάει απαρατήρητο ακριβώς λόγω αυτής της απλότητάς του; Σε τι λοιπόν μπορεί κάποιος να επενδύσει τα λεφτά του χωρίς ρίσκο, τι είναι αυτό που η τιμή του ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο; Μ’ αυτό το κάτι όλοι μας ερχόμαστε σ’ επαφή κάθε μέρα, και χωρίς αυτά η ζωή μας θα ήταν δύσκολη… Σίγουρά αυτό το κάτι δεν είναι η τεχνολογία – για παράδειγμα, για μια οθόνη του υπολογιστή που το 1997 κόστιζε 400$, το 2007 ήταν δύσκολο να βρεθεί αγοραστής που θα την έπαιρνε έστω και με 10$, δηλαδή σε δέκα χρόνια η αξία της κατέβηκε τουλάχιστον 40 φορές! Αυτό λοιπόν που η αξία του με το χρόνο ανεβαίνει όλο και περισσότερο είναι τα τρόφιμα, όμως όχι μόνο αυτά, άλλα όλα τα αγαθά που προέρχονται από τη φύση, μεταξύ αυτών βεβαίως και μέταλλα.
            Είναι δύσκολο όμως να επενδύει κανείς σε τροφές, επειδή έχουν τάση να χαλάνε και πιάνουν πολύ χώρο. Όσο πάλι αφορά τα μέταλλα, αυτά δεν χαλάνε, αλλά και πάλι πιάνουν πολύ χώρο, εκτός κ’ αν είναι πολύτιμα. Ο χρυσός και το ασήμι είναι δυο μέταλλά που έχουν αποδεδειγμένη διαχρονική αξία, είναι ανθεκτικά στο χρόνο, πιάνουν λίγο χώρο και σε περιόδους οικονομικών κρίσεων η τιμή τους ανεβαίνει κατακόρυφα.
            Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: νομίζω κανείς δεν θα έχει αντίρρηση, ότι τα τρόφιμα το 1983 κόστιζαν αρκετά λιγότερα σε $, απ’ ό, τι έκαναν το 2003, παρ’ όλο που αυτά μπορούν να παράγονται μέχρι συντέλειας του κόσμου. Σ’ αντίθεση με τα τρόφιμα, η μέση ετήσια τιμή του ασημιού από το 1983 μέχρι 2003 παρέμενε σταθερή, γύρω στα 5$ ανά τροϊκή ουγγιά (τροϊκή
ουγγιά – troy ounce ίσον με 31.1034768 γραμμάρια), κ’ αυτό παρόλο που το ασήμι που βρίσκεται στο φλοιό της γης είναι πεπερασμένο, δηλαδή δεν μπορεί να εξορίζεται αιώνια, και παρά τον πληθωρισμό που υπέστη το δολάριο ΗΠΑ την περίοδο αυτή (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η αξία του δολαρίου ΗΠΑ από το 1983 μέχρι 2003 έπεσα κατά 2 φορές). Στην εποχή μας αρκετά ορυχεία ασημιού έχουν κλείσει, επειδή το κόστος της εξόρυξής του ξεπερνούσε την τιμή της πώλησής του.
            Πως ήταν δυνατόν η τιμή του ασημιού να μένει στάσιμη για δυο δεκαετίες, ενώ θα έπρεπε ν’ ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο; Αυτό επιτεύχθηκε με την εισαγωγή στα χρηματιστήρια των συμβολαίων ασημιού που πωλούνται σαν να είναι  πραγματικό ασήμι. Κάθε συμβόλαιο αντιστοιχεί σε 5000 ουγγιές καθαρού ασημιού τη στιγμή που το ένα συμβόλαιο χρυσού αντιστοιχεί σε 100 ουγγιές καθαρού χρυσού. Τα συμβόλαια αυτά διευκολύνουν τους επενδυτές που δεν επιθυμούν τη μεταφορά του ασημιού στο χώρο τους. Υποτίθεται πως όλα τα συμβόλαια καλύπτονται πλήρως από το φυσικό ασήμι, το οποίο φυλάσσεται κάπου για το λογαριασμό του κάτοχου του συμβολαίου, και ότι οι οργανισμοί που εισάγουν τέτοια συμβόλαια στα χρηματιστήρια είναι σε θέση να παραδώσουν το φυσικό ασήμι στους δικαιούχους ανά πάσα στιγμή. Στην πραγματικότητα όμως μόνο ένα μικρό μέρος τέτοιων συμβολαίων καλύπτεται με φυσικό ασήμι, αλλά τη στιγμή που η εξαργύρωση των συμβολαίων από τους επενδυτές γίνεται σπάνια, το γεγονός αυτό δεν προκαλεί τις δέουσες αντιδράσεις. Όταν λοιπόν η τιμή του ασημιού πάει ν’ ανέβει, αντιμετωπίζεται με την πώληση στα χρηματιστήρια των συμβολαίων ασημιού, κ’ έτσι η τιμή του πέφτει. Αυτό όμως μπορεί να συνεχίζεται μόνο μέχρι μένει αρκετό φυσικό ασήμι για να καλύπτει τις ανάγκες των μεγάλων βιομηχανιών που το χρησιμοποιούν για κατασκευή των προϊόντων τους, και όσο οι επενδυτές δεν εξαργυρώνουν μαζικά τα συμβόλαια ασημιού που έχουν στα χέρια τους. Όταν όμως τα διαθέσιμα αποθέματα ασημιού τελειώσουν, η ζήτηση των βιομηχανιών δεν θα μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με χάρτινα συμβόλαια και ο έλεγχος της τιμής του ασημιού θα’ ναι πολύ πιο δύσκολος. Όταν η απάτη με τα συμβόλαια ασημιού αποκαλυφτεί, η τιμή του ασημιού θ’ ανέβει κατακόρυφα, ήδη από το 2003 άρχισε η σταδιακή άνοδός της, και το 2007 ήτανε γύρω στα 15$ ανά ουγγιά.
            Ιστορικά η αναλογία τιμής ασημιού και χρυσού προσδιοριζόταν από το μέγεθος των αποθεμάτων των μετάλλων αυτών, για παράδειγμα
, τον καιρό που ο Χρηστός ζούσε στην Γη, η αναλογία τιμής χρυσού/ασημιού στην Ρώμη ήτανε 1 προς 12.6, ενώ την ίδια στιγμή στα Ιεροσόλυμα αυτή ήταν μόλις 1 προς 4.7, επειδή στην Ιβηρική Χερσόνησο (το μεγαλύτερο μέρος της οποίας σήμερα καταλαμβάνεται από την Ισπανία) υπήρχαν πλούσια ορυχεία ασημιού, ενώ στην Ασία υπήρχαν πλούσια κοιτάσματα χρυσού. Επίσης αξιοσημείωτο είναι, πως τη σύγχρονη εποχή κατά τη διάρκεια των οικονομικών κρίσεων, όταν τα χαρτονομίσματα έχαναν την αγοραστική τους αξία, η διαφορά στην τιμή του χρυσού κ’ ασημιού πάντα γινόταν πιο μικρή. Στις μέρες μας όμως η αναλογία των τιμών χρυσού κ’ ασημιού, λόγω ανάπτυξης μέσων μεταφοράς, είναι ίδια παγκοσμίως, το μόνο που μένει, είναι να αντιστοιχίσουμε τις ποσότητες του χρυσού και του ασημιού που υπάρχουν σήμερα πάνω στη Γη, κ’ αυτές είναι 5 δισεκατομμύρια ουγγιές του χρυσού προς 17 (ενώ σύμφωνα με μια άλλη άποψη – μόλις 5) δισεκατομμύρια ουγγιές του ασημιού, δηλαδή 1 προς 3.4, άρα η αναλογία των τιμών του χρυσού και του ασημιού θα ‘πρεπε να ‘ναι τουλάχιστον 1 προς 4, κ’ όχι ένα προς πενήντα, όπως αυτήν την περίοδο (Νοέμβριος 2006). Ξέρω πως με την πρώτη ματιά αυτό μπορεί να φαίνεται εξωπραγματικό, αφού η αναλογία της τιμής των δυο αυτών μετάλλων ήταν (στην Ευρώπη του μεσαίωνα και μέχρι πρόσφατα) ίση με 14-17 προς 1, δηλαδή η τιμή του χρυσού ήταν 14 με 17 φορές μεγαλύτερη αυτής του ασημιού, κ’ αυτό μέχρι ένα βαθμό είναι λογικό, αφού είναι κοινώς παραδεκτό, ότι στο φλοιό της Γης κατά μέσο όρο υπάρχει 16 φορές περισσότερο ασήμι, απ’ ό, τι το χρυσό. Υπολογίζεται επίσης ότι η συνολική ποσότητα του ασημιού που απομένει κάτω από την επιφάνεια της Γης είναι ίση με περίπου 18 δισεκατομμύρια ουγγιές, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα του χρυσού δεν ξεπερνά 3 δισεκατομμύρια ουγγιές, επιπλέον η μέση ετήσια παραγωγή του ασημιού τα τελευταία δέκα χρόνια αγγίζει τους 20 χιλιάδες τόνους ή αλλιώς – 600 εκατομμύρια ουγγιές, ξεπερνώντας περίπου κατά 8 φορές τη μέση ετήσια παραγωγή του χρυσού, συν από διάφορες σοβαρές έρευνες που έγιναν κατά καιρό βρέθηκε, ότι τα τελευταία 5000 χρόνια έχουν εξορυχτεί γύρω στις 5 δισεκατομμύρια ουγγιές χρυσού και 45 δισεκατομμύρια ουγγιές ασημιού, οπότε το ερώτημα, πως μπορούν τα επί της γης συνολικά αποθέματα του ασημιού να ξεπερνούν αυτά του χρυσού μόνο κατά 3.4 φορές, είναι καθ’ όλα εύλογο, και με λίγο ψάξιμο – αρκετά εύκολο στην απάντηση.
            Το ασήμι στις μέρες μας καταναλώνεται σε τεράστιες ποσότητες: ξεκινώντας από το 1942 (εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου), δηλαδή εδώ και 67 χρόνια η συνολική ετήσια ποσότητα του ασημιού που καταναλώνεται παγκοσμίως ξεπερνά κατά μέσο όρο την ετήσια παραγωγή του περίπου κατά 25%, ενώ την τελευταία δεκαετία – κατά 50% (κάτι που δεν έχει
ποτέ
ξανασυμβεί στη γνωστή για μας Ιστορία). Όμως που μπορεί να χρειάζονται τόσες τεράστιες ποσότητες ασημιού; – Στην στρατιωτική βιομηχανία, σημαντικό μέρος της οποίας είναι και διαστημική, κάτι που δεν είναι καθόλου περίεργο από τη στιγμή που για κατασκευή μόνο μιας τορπίλης ξοδεύονται περίπου 130 κοίλα καθαρού ασημιού. Πως όμως καλύπτεται ζήτηση που ξεπερνά την παραγωγή; – Αυτό μπορεί να γίνει μ’ έναν και μοναδικό τρόπο – μέσω εξάντλησης αποθεμάτων, και όσο αφορά το ασήμι, τα αποθέματά του μειώνονται ασταμάτητα εδώ και 67 χρόνια, και παίρνοντας υπόψη την αυξανόμενη ζήτηση, θα συνεχίζουν να μειώνονται μέχρι την πλήρη εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων του. Το ενδιαφέρον είναι, ότι όταν τα διαθέσιμα αποθέματα του ασημιού φτάσουν στο αμήν (με δική μου εκτίμηση, εφόσον διατηρηθεί η ζήτηση στα επίπεδα των τελευταίων χρονών, αυτό θα γίνει μέχρι το 2010 ή το αργότερο μέχρι 2013), τότε, σύμφωνα πάντα με το οικονομικό νόμο προσφοράς-ζήτησης, η σχεδόν ανύπαρκτη προσφορά του ασημιού θα οδηγήσει σ’ αυξανόμενη ζήτηση, που με τη σειρά της θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε υψηλότερη τιμή του μετάλλου αυτού, η οποία έχει πάρα πολλές πιθανότητες ν’ ανέβει 10, 100 ή ακόμα και 1000 φορές πάνω από τη σημερινή χωρίς καν να πάρουμε υπόψη μας έναν πιθανό πληθωρισμό ή μια παγκόσμια οικονομική κρίση, τα οποία θα οδηγήσουν στη γενικότερη αύξηση των τιμών. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, ό μόνος τρόπος να ικανοποιηθεί η ζήτηση του ασημιού τη στιγμή που αυτή ξεπερνάει την ετήσια εξόρυξή του, είναι να χρησιμοποιηθούν τα διαθέσιμα αποθέματά του• έτσι, τ’ αποθέματα του διαθέσιμου προς κατανάλωση ασημιού ήταν 2200 εκατομμύρια ουγγιές το 1990, 1000 το 2001 και γύρω στα 400 το 2004, ενώ τ’ αντίστοιχα αποθέματα χρυσού ήταν 2000 εκατομμύρια ουγγιές το 1990 και 1800 το 2004 – συμπεράσματα δικά σας.
            
            Τέλος, διαβάστε την παρακάτω ομιλία που είχε δώσει ο σερ Josiah Stamp, πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας και δεύτερος ποιο πλούσιος άνθρωπος στην Αγγλία τη δεκαετία του είκοσι του περασμένου αιώνα, στο πανεπιστήμιο του Τέξας το 1927:
            «Το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα παράγει λεφτά από το πουθενά. Η διαδικασία (παραγωγής χρημάτων από χαρτί) είναι ίσος το πιο καταπληκτικό τέχνασμα που επινοήθηκε ποτέ! Το τραπεζικό σύστημα έχει συληθεί στην ανισότητα και γεννήθηκε στην αμαρτία. Η Γη ανήκει στους τραπεζίτες. Στερήστε την από αυτούς, αλλά αφήστε τους τη δύναμη να δημιουργούν τα λεφτά, και με μια μονοκονδυλιά αυτοί θα δημιουργήσουν αρκετό χρήμα για να την αγοράσουν πάλι πίσω. Αναιρέστε τους αυτήν την τεράστια δύναμη, κ’ όλες οι μεγάλες περιουσίες, σαν τη δική μου, θα εξαφανιστούν, και τότε οι άνθρωποι στο κόσμο αυτό θα ζουν καλύτερα και πιο ευτυχισμένα. Αν όμως εσείς επιθυμείτε να παραμένετε σκλάβοι τραπεζιτών και να πληρώνετε το τίμημα της προσωπικής σας σκλαβιάς, τότε αφήστε τους τραπεζίτες να δημιουργούν χρήματα και να ελέγχουν τα δάνεια».

            Μη είστε έρμαια του σύγχρονου χρηματοοικονομικού συστήματος, επενδύστε τα λεφτά σας σε φυσικά αγαθά!

            Παρακάτω δίνονται Internet διευθύνσεις των αγγλόφωνων sites στα οποία μπορείτε να βρείτε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το ασήμι:

            http://www.investmentrarities.com/best_of_jim_cook09-11-09.shtml,
            http://www.sharelynx.com/papers/CRAAGReport.php,
            http://www.silver-investor.com/archives/index.html,
            http://www.safehaven.com/article-4688.htm,
            http://news.silverseek.com/TedButler/,
            http://www.silverinstitute.org/,
            http://www.kitco.com/charts/.

 
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Θα λαμβάνεις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τις πιο hot δημοπρασίες και πωλήσεις του Emarket.gr