Θέλω να:
 
 
 
 


Deals365.gr

 
ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΕΠΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ.1
ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΕΠΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ.1
 
Λήγει σε:
Η καταχώρηση έχει λήξει!
 
Τελική τιμή:
12€
 
Αρχική τιμή:   12€
Αριθμός προσφορών:   1   (Δείτε το ιστορικό)
Τύπος καταχώρησης:   ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
 
 
 
Τοποθεσία και αποστολή
 
Τοποθεσία πωλητή:
Αθηνα - Δεν έχει δηλωθεί νομός
 
 
Όροι αποστολής:
Επιβαρύνουν τον αγοραστή
 
 
Έξοδα αποστολής:
3€
 
 
Τρόποι πληρωμής:
ΕΛΤΑ | ΕΛΤΑ Αντικαταβολή | Κατάθεση σε τράπεζα |
 
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε:
05/05/2009 - 21:55
 
 
Έληξε στις:
20/05/2009 - 21:55
 
 
ID:
16066174
 
 
Κατάσταση:
Μεταχειρισμένο
 
 
 
 
Περιγραφή
 

ΣΟΦΩΝΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΕΠΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ.

Η δυναστεία των Δανών  ΓΛΙΞΜΠΟΥΡΓΚ ξεκινά το 1863 μετά την έξωση του Βαυαρού ΟΘΩΝΑ και την προσφορά από τις μεγάλες δυνάμεις (με την παρέμβαση της ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ) του στέμματος σε αυτούς για την διακυβέρνηση της ΕΛΛΑΔΑΣ σχεδόν για 111 χρόνια μέχρι τον Δεκέμβρη του 1974 ,που ο ελληνικός λαός κατήργησε οριστικά τη μοναρχία με δημοψήφισμα και τερμάτισε την πολύχρονη σταδιοδρομία τους.

Ο πρώτος βασιλιάς της δυναστείας ήταν ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α΄ που βασίλευσε επί 50 χρόνια και δολοφονήθηκε σε ένα περίπατό του στη Θεσσαλονίκη από τον Σχινά. Ο Γεώργιος ο Α΄ ήταν ίσως ο πιο συνετός και λογικός απ΄όλους τους διαδόχους του.

 Ο γιος του Κωνσταντίνος Α΄που συνδέθηκε με την Μικρασιατική καταστροφή έμεινε στο θρόνο για περίπου 6 χρόνια και πέθανε αυτοεξόριστος στο Παλέρμο της Σικελίας.

 Ο Αλέξανδρος ο Α, γιος του Κωνσταντίνου  και της Σοφίας Γλίξμπουργκ, ήταν ο τρίτος κατά σειρά βασιλιάς της δυναστείας. Η βασιλεία του Αλέξανδρου ήταν μικρής διάρκειας, καθώς  πέθανε από μόλυνση στις 12 Οκτωβρίου 1920, όταν τον δάγκωσε ένας πίθηκος του κήπου στα ανάκτορα του Τατοϊου. ΄Ηταν μόλις 23 ετών.

 Ο Γεώργιος ο Β΄,βασιλιάς από το 1922-24 και το 1935-47 ήταν πρωτότοκος γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄και της Σοφίας. Την 1η Απριλίου 1947, στις αρχές του εμφυλίου, πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

 Ακολούθησε ο Παύλος Α΄, αδελφός του Γεωργίου  Β΄, που μαζί με τη σύζυγό του Φρειδερίκη, κυβέρνησε ως το 1964, όπου και πέθανε από καρκίνο.

 Τελευταίος βασιλιάς της δυναστείας των Γλίξμπουργκ, γιος του Παύλου και της Φρειδερίκης, είναι ο Κωνσταντίνος Β΄, που έμεινε στο θρόνο ουσιαστικά για 4 χρόνια, έχοντας ως σκιά του τη μητέρα του Φρειδερίκη. Το καλοκαίρι του 1973 η δικτατορία του Παπαδόπουλου κήρυξε με δημοψήφισμα έκπτωτη τη μοναρχία που μετά την πτώση της χούντας επιβεβαιώθηκε και με νέο δημοψήφισμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑΤΕ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ.

teoso@hol.gr

 
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Θα λαμβάνεις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τις πιο hot δημοπρασίες και πωλήσεις του Emarket.gr