Θέλω να:
 
 
 
 


Deals365.gr

 
ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΟΝ 30mm
ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΕΟΝ 30mm
 
Λήγει σε:
Η καταχώρηση έχει λήξει!
 
Τελική τιμή:
15€
 
Αρχική τιμή:   15€
Αριθμός προσφορών:   1   (Δείτε το ιστορικό)
Τύπος καταχώρησης:   ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
 
 
 
Τοποθεσία και αποστολή
 
Τοποθεσία πωλητή:
Αθηνα - Δεν έχει δηλωθεί νομός
 
 
Όροι αποστολής:
Επιβαρύνουν τον αγοραστή
 
 
Έξοδα αποστολής:
Δεν έχουν οριστεί από τον πωλητή
 
 
Τρόποι πληρωμής:
ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΛΤΑ 4 ΕΥΡΩ ΕΞΟΔΑ.
 
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε:
18/03/2009 - 20:02
 
 
Έληξε στις:
02/04/2009 - 21:02
 
 
ID:
15385778
 
 
Κατάσταση:
Μεταχειρισμένο
 
 
 
 
Περιγραφή
 

Ο Ιωάννης Μεταξάς (1871-1941) ήταν στρατιωτικός και πολιτικός ,γεννημένος στην Ιθάκη και έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά την επιβολή της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου 1936 και μέχρι το θάνατό του, το 1941.

Ο Μεταξάς προσπάθησε, ακολουθώντας κυρίως το παράδειγμα του Μουσολίνι, να δώσει λαϊκό έρισμα στη δικτατορία μέσω της αγροτικής μεταρρύθμισης, της δημιουργίας μαζικών οργανώσεων νεολαίας (ΕΟΝ) και εργατών. 

Σε αντίθεση με το φασιστικό κόμμα του Μουσολίνι και το εθνοσοσιαλιστικό του Χίτλερ, ο Μεταξάς δεν είχε τη δυνατότητα να ιδρύσει ένα αντίστοιχο κόμμα, που θα ήλεγχε και θα κατηύθυνε την πολιτική ζωή της χώρας. Προσπάθησε όμως να κατακτήσει τις νεανικές ψυχές, ιδρύοντας την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΟΝ).

 Το πρώτο τμήμα της ΕΟΝ παρουσιάστηκε ενώπιον του Μεταξά στις αρχές του Νοεμβρίου 1937. Ο Μεταξάς υποχρέωσε στην αρχή τους προσκόπους να ενταχθούν στην ΕΟΝ  και σιγά σιγά επεκτάθηκε σε όλη τη νεολαία, από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, στην υποχρεωτική συμμετοχή στην οργάνωση. Τα μέλη της ΕΟΝ ντύνονταν ομοιόμορφα με μπλε σκούρα στολή .Στη στολή του Σκαπανέα ανήκαν το πηλήκιο,ο χιτώνας,η περισκελίδα,η ζώνη,οι κάλτσες,τα παπούτσια.Η στολή του Φαλαγγίτη αποτελείτο από το δίκοχο πηλήκιο με το χάλκινο έμβλημα (ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΣ ΠΕΛΕΚΥΣ) της ΕΟΝ,τον χιτώνα,την περισκελίδα,τον λαιμοδέτη,τη ζώνη,τα σφυρώματα και τα παπούτσια.


Τα  μέλη της ΕΟΝ είχαν κοινή ζωή, κοινά ενδιαφέροντα και ενασχολήσεις, ενώ οι βασικές αρχές της οργάνωσης βασίστηκαν στο τρίπτυχο "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια".
 Η πυραμοειδής ιεραρχία της ΕΟΝ κατά τα στρατιωτικά πρότυπα ήταν η εξής :1. Γενικός αρχηγός, 2. Γενικός επιθεωρητής, 3. Κυβερνητικός επίτροπος, 4. Επιτελάρχης ΕΟΝ, 5. Γενικός επόπτης, 6. Διοικητής, 7. Υποδιοικητής, 8. Φαλαγγάρχης, 9.Λοχίτης.

 Η νεολαία χαιρετούσε χιτλερικά και είχε υιοθετήσει ορισμένες ναζιστικές ιδέες. Ο Χίτλερ μιλούσε για το τρίτο Ράιχ και ο Μεταξάς για τον τρίτο ελληνικό πολιτισμό. Ο Χίτλερ ήταν αρχαιολάτρης ,ενώ ο Μεταξάς είχε ως πρότυπο μόνο την αρχαία Σπάρτη, αφού η Αθήνα είχε την αθηναϊκή δημοκρατία.

Η δικτατορία της 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ,ακολουθώντας το παράδειγμα της  ναζιστικής Γερμανίας οργάνωσε λαικές εκδηλώσεις "εθνικοφροσύνης" και έκαψε εκατοντάδες βιβλία που κατασχέθηκαν από βιβλιοπωλεία.Ο ίδιος ο ΜΕΤΑΞΑΣ γνώριζε πολύ καλά την δύναμη του τύπου και γι'αυτό είχε φροντήσει να καταργήσει την ελευθεροτυπία.

Οι εφημερίδες και τα περιοδικά ήταν υποχρεωμένες να στέλνουν καθημερινά για λογοκρισία τα εντυπά τους,να σφραγιστούν και να πάρουν άδεια κυκλοφορίας.Αργότερα με παραίνεση του δικτάτορα Μεταξά, ο τότε διάδοχος Παύλος ανακηρύσσεται γενικός αρχηγός της φασιστικής ΕΟΝ, ενώ η Φρειδερίκη γενική επιθεωρητής των γυναικείων τμημάτων.

___________________________________________________________________

================================================================

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ---ΣΠΑΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΜΑΚΡΙΝΩΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ  ΕΠΟΧΩΝ,

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΣΣΙΤΕΡΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΣ,ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ.

email :  teoso@hol.gr

 
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Θα λαμβάνεις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τις πιο hot δημοπρασίες και πωλήσεις του Emarket.gr