Θέλω να:
 
 
 
 


Deals365.gr

 
1900-1917 5τεύχη"ΡΩΜΗΟΣ"τουΣΟΥΡΗ ΑΡΙΣΤΕΣ!!!!!!!
1900-1917 5τεύχη"ΡΩΜΗΟΣ"τουΣΟΥΡΗ ΑΡΙΣΤΕΣ!!!!!!!
 
Λήγει σε:
Η καταχώρηση έχει λήξει!
 
Τελική τιμή:
14€
 
Αρχική τιμή:   13€
Αριθμός προσφορών:   1   (Δείτε το ιστορικό)
Τύπος καταχώρησης:   ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
 
 
 
Τοποθεσία και αποστολή
 
Τοποθεσία πωλητή:
Αθηνα - Δεν έχει δηλωθεί νομός
 
 
Όροι αποστολής:
Επιβαρύνουν τον αγοραστή
 
 
Έξοδα αποστολής:
Δεν έχουν οριστεί από τον πωλητή
 
 
Τρόποι πληρωμής:
Αντικαταβολή.Εξοδα αγοραστή .
 
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε:
08/03/2009 - 23:34
 
 
Έληξε στις:
15/03/2009 - 09:06
 
 
ID:
15256372
 
 
Κατάσταση:
Μεταχειρισμένο
 
 
 
 
Περιγραφή

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ,ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ  ΓΝΗΣΙΕΣ  ΠΡΟΤΟΤΥΠΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 90-100 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ " Ο ΡΩΜΗΟΣ"ΤΟΥ Γ.ΣΟΥΡΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ (ΜΟΛΙΣ 3 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΗ)ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. 

 "Ο ΡΩΜΗΟΣ" ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΟ ΠΗΓΑΙΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟΥ, Ο ΛΑΟΣ  ΑΓΑΠΗΣΕ  ΟΣΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΔΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΜΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΥΡΗ.

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ γεννήθηκε το 1853 στη ΣΥΡΟ και πέθανε το 1919 στην ΑΘΗΝΑ.Θεωρείται ένας από τους ογκόλιθους της λογοτεχνίας μας ( το 1908 προτάθηκε για το ΝΟΜΠΕΛ της λογοτεχνείας).Το μεγάλο αθάνατο έργο του είναι "Ο ΡΩΜΗΟΣ".

Εδώ προσφέρω ΠΕΝΤΕ εφημερίδες του ΣΟΥΡΗ, ο γνωστός " Ο ΡΩΜΗΟΣ " που έχει γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία της λογοτεχνίας.

Αυτές είναι δίφυλλες (σε μέγεθος μεγαλύτερες απο Α4)σε μορφή εβδομαδιαίου  πολιτικοσατυρικού περιοδικού σε άριστη κατάσταση."Ο ΡΩΜΗΟΣ"  άρχισε να γράφεται από το ΣΟΥΡΗ από το 1883 εώς το 1918 , έμελλε να ζήσει δηλαδή περίπου 35 χρόνια και να γνωρίσει τη τεράστια αγάπη του κοινού.Ήταν γραμμένος έμμετρα (δηλαδή με τη μορφή καταπληκτικών στίχων που σε καθηλώνουν) και μέσα από την καυτή πένα του καυτηρίαζε όλα τα γεγονότα της εποχής του (δεν γλίτωσε ούτε η βασιλική οικογένεια και κόντεψε να βρεθεί στα δικαστήρια).

Μέσα στα κείμενά του χρησιμοποιεί δύο φανταστικούς ήρωες τον ΠΕΡΙΚΛΕΤΟ και τον ΦΑΣΟΥΛΗ και μέσα από αυτούς κάνει την καυστική σάτυρά του.

Οι ΠΕΝΤΕ (5) εφημερίδες που προσφέρω είναι από τις χρονολογίες 1900 έως το 1917 όλες είναι σε ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ παρά τα 90 και πλέον χρόνια ζωής που έχουν.

Οι περισσότερες εφημερίδες στην τρίτη σελίδα τους περιέχουν μια πολύ όμορφη γκραβούρα σατυρική.Οι φωτογραφίες που δείχνω στην καταχώρηση είναι μόνο για δείγμα,εσείς θα λάβετε εξίσου ΠΕΝΤΕ άριστες εφημερίδες του ΣΟΥΡΗ.

H ημερομηνία κάθε εφημερίδας είναι αναγραφόμενη πάνω δεξιά στην πρώτη σελίδα με τον ιδιομορφο τρόπο του ΣΟΥΡΗ π.χ. του 1905 γράφει "Χίλια κι' εννιακόσα πέντε"ολογράφος,ενώ στη δεύτερη στήλη αναγράφεται το νούμερο του κάθε φύλλου πάλι ολογράφος.

Πιστεύω ότι αυτή η ευκαιρία απόκτησης αυτών των σπάνιων φύλλων σε τόσο χαμηλή τιμή άσχετα από ό,τι συλλέγει ο καθένας,δεν πρέπει να χαθεί ,για όποιον αγαπά την ιστορία  της Ελλάδας μας, βρίσκει και ανασύρει στοιχεία από τη λήθη του χρόνου, που την συνθέτουν.

ΜΑΖΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ Γ.ΣΟΥΡΗ.

Υπάρχει η δυνατότητα, για όποιον ενδιαφέρεται για περισσότερες εφημερίδες, να  του στείλω.

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΧΑΜΕΝΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ.

EMAIL: teoso@hol.gr

EMAIL : teoso@hol.gr

 

 
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Θα λαμβάνεις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τις πιο hot δημοπρασίες και πωλήσεις του Emarket.gr