Θέλω να:
 
 
 
 


Deals365.gr

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β' ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΤΑΣΑΚΙ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β' ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΤΑΣΑΚΙ.
 
Λήγει σε:
Η καταχώρηση έχει λήξει!
 
Τελική τιμή:
5€
 
Αρχική τιμή:   25€
Αριθμός προσφορών:   1   (Δείτε το ιστορικό)
Τύπος καταχώρησης:   ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
 
 
 
Τοποθεσία και αποστολή
 
Τοποθεσία πωλητή:
Αθηνα - Δεν έχει δηλωθεί νομός
 
 
Όροι αποστολής:
Επιβαρύνουν τον αγοραστή
 
 
Έξοδα αποστολής:
Δεν έχουν οριστεί από τον πωλητή
 
 
Τρόποι πληρωμής:
ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΛΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΕΞΟΔΑ.
 
 
Η δημοπρασία ξεκίνησε:
19/08/2008 - 16:57
 
 
Έληξε στις:
03/09/2008 - 16:57
 
 
ID:
13306870
 
 
Κατάσταση:
Μεταχειρισμένο
 
 
 
 
Περιγραφή

Γεώργιος Β΄ της Ελλάδας

Από τη Βικιπαίδεια.

Ο Γεώργιος Β’, Βασιλεύς των Ελλήνων, βασίλεψε κατά τα διαστήματα 1922-24 και 1935-1947.

Γεννήθηκε στη βασιλική έπαυλη Τατοΐου στις 20 Ιουλίου 1890. ήταν πρωτότοκος γιος του τότε πρίγκηπα διαδόχου και μετέπειτα Βασιλέως Κωνσταντίνου Α’ (1868-1923) και της πριγκίπισσας Σοφίας της Πρωσίας (1870-1932), αδελφής του Κάιζερ (Αυτοκράτορα) Γουλιέλμου Β’ της Γερμανίας. Μετά τη γέννησή του τέθηκε πρώτος στη σειρά διαδοχής (επίδοξος διάδοχος) για το θρόνο της Ελλάδος μετά τον πατέρα του.

Ο Γεώργιος Β΄ υπήρξε από τις πιο δραματικές φυσιογνωμίες της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.Σε γενικές γραμμές ακολούθησε τον πατέρα του, κατά τη διάρκεια της ζωής του. Έτσι υπηρέτησε στο στρατό ως υπασπιστής του, παρέμεινε στο πλευρό του κατά τη διάρκεια της σύγκρουσής του με το Βενιζέλο και τον ακολούθησε το 1917 στην εξορία, παραμερίστηκε στη σειρά διαδοχής από το μικρότερο αδελφό του Αλέξανδρο, κατόπιν απαιτήσεως της Αντάντ και του Βενιζέλου. Επέστρεψε από την εξορία το 1920, μετά την ήττα του Βενιζέλου και την επαναφορά του Κωνσταντίνου στο θρόνο.

Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, το Κίνημα της 11ης Σεπτεμβρίου 1922 και την παραίτηση του Κωνσταντίνου τον διαδέχτηκε στο θρόνο ως Βασιλεύς των Ελλήνων στις 27 Σεπτεμβρίου 1922. Μετά από ένα χρόνο αναγκάστηκε από την Eπαναστατική Kυβέρνηση να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Λίγους μήνες αργότερα με απόφαση της εθνοσυνέλευσης κηρύχθηκαν αυτός και ολόκληρη η δυναστεία έκπτωτοι. Παρήλθαν 11 περίπου έτη εξορίας για να επανέλθει, έπειτα από το νόθο Δημοψήφισμα του 1935. Με την επιστροφή του στη χώρα, ο Γεώργιος δεν άργησε να δείξει τις αυταρχικές του κλίσεις, στηρίζοντας τον Ιωάννη Μεταξά στο πραξικόπημά του και στην εγκαθίδρυση δικτατορίας. Ευτήχησε όμως να συνδέσει το όνομά του με το Έπος του 1940. Αλλά τον ανέμεναν και πάλι δραματικές περιπέτειες. Όταν η Ελλάδα απελευθερώθηκε υποχρεώθηκε να παραμείνει στο εξωτερικό και να δεχθεί την Αντιβασιλεία. Και όταν επιτέλους κλήθηκε πάλι να βασιλεύσει το 1946, απεβίωσε μετά από έξι μήνες.

 
ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ
Θα λαμβάνεις εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τις πιο hot δημοπρασίες και πωλήσεις του Emarket.gr